Hoidon tulevaisuus

Hoidon tulevaisuus

Lukijani, mitä sinulle tulee mieleen sanoista hoito, hoidettava ja hoitaja ?

Tuleeko ensimmäisenä mieleen hoidon vastaanottaja vai sen tuottaja, vai se, mitä hoitaminen itseasiassa on ? Miten hoitoa määritellään; on olemassa mielen - ja ruumiinhoitoa. On kotihoitoa, on elintärkeiden toimintojen hoitoa tai on kynsien hoitoa.

Puhekielessä puhutaan ' hoitsuista '. Onko se oikea termi erittäin vastuullisen työn tekijöille kun kyseessä on elollisen hoitaminen ?

Teen kysymyksiä. Huomaan, että on enemmän kysymyksiä, kuin on vastauksia.

Globaali kriisi ( Covid19 – pandemia ) on kiteytynyt kahteen teehen; talouteen ja terveyteen. Ne kulkevat käsi kädessä, kuten rakastavaiset. Tai kuten hoitaja ja hoidettava.

Kuinka pitkälle ihmiskunnan on mahdollista jatkaa hoitamista ja kuinka pitkään kansantalouksilla on varaa kaiken tarvittavan hoidon takaamiseen ? Halutaanko vaurautta alkaa jakamaan hoitoa saaviin ja saamattomiin ?

Hoitaja on tuon kaiken keskiössä. Kuten hoidettavakin. Voiko niiden molempien määrä lisääntyä ? Miten yhteiskunta vastaa näihin haasteisiin ?

Entä jos hoitaja ei enää jaksa ? Kuinka paljon yhteiskunta panostaa hoitajan jaksamiseen ? Ja kuinka paljon hoidettavilla on empatiaa hoitajaa kohtaan ? Onko pelkästään niin että hoitajalla tulee olla ammatillista empatiaa hoidettavaa kohtaan ? Entä sitten, jos hoitaja pyytää itseään kohtaan empatiaa, sen sijaan että hän on se automaatti, joka sitä jakaa ?

Tähän kaikkeen tulen paneutumaan Liikennesoten Hoidon tulevaisuus – Blogien alla. Pysy kanavalla ja jaa eteenpäin. Yhtälailla kirjoitan lisää myös muiden otsikoiden alle.

Kirjoita, reagoi fb – sivulla tai kommentoi alla