Kokoontumiset ja yritystuet

Kokoontumiset ja yritystuet

Tämän hetken  kaksi selkeää keskutelunaihetta ovat terveys ja raha.

Koronan mahdollinen hyvin todennäköinen leviäminen voi tapahtua kokoontumisissa, niin pienemmissä kuin suuremmissa :  mennään perheen voimin kauppaan  tai lähdetään joukolla juhlimaan vaikkapa Vappua joka koittaa piakkoin tai mennään joukolla ihan vaan joukolla mökille nauttimaan upeasta säästä.

Me joudumme nyt  kaikki tekemään töitä  yhteisen hyvän eteen, viruksen etenemisen hilliltsemiseksi. Se on sellaista hiljaista ‘ pysytään kotona ‘ – työtä. Siihen ei kuulu Vapun vietto tai mökki – reissu isolla porukalla.

Mukavista asioista ei ole mukavaa kieltäytyä.Uskon että päättäjien tulisi motivoida meitä nyt tuohon tärkeään työhön.

Yhteiskunnassamme on myös samaan aikaan paljon keskusteltu erilaisista maski – ja suojavälinetilauksista. Niihin liittyy raha kuten myös erisuuruisiin yritystukiin jotka ovat olleet erittäin vahvasti esillä julkisuudessa.

Korona- virustilanne koettelee hyvin voimakkaasti yhteiskuntaa. Monet yrittäjät ovat tiukilla ja suurissa vaikeuksissa.

Päättäjillä on varmasti hyvin vaikeaa tehdä ratkaisuja näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Nyt olisi erittäin tärkeää myös tulevaisuutta ajatellen pyrkiä tekemään yrityistuissa sellaisia päätöksiä ettei polarisaatio – joka on jo alkanut – enempää lisääntyisi ja että kansalaiset voisivat hyväksyä tehdyt suuretkin tuet.

Tällä hetkellä kaikkein vähiten tarvitsemme eripuraa. Nyt tarvitaan nimenomaan yhteishenkeä.

IL : SUURET TAPAHTUMAT PERUTAAN KUUKAUSIKSI

YLE : MITEN JATKUVAT KORONA - RAJOITUKSET JA KOHDISTUVATKO YRITYSTUET OIKEIN

Kommentoi , kirjoita info ( ät ) liikennesote.fi  tai reagoi fb - sivullani