Kun ei kaksi kaistaa riitä

Kun ei kaksi kaistaa riitä

Rakas lukijani, haluatko tehdä kanssani mielikuva – leikin ?

Ajat suurella moottoritiellä Suomessa 120 km tunnissa nopeutta ja olet tulossa liittymän kohdalle jossa oikealta tulee autoja kovalla nopeudella moottoritielle, joko eteesi tai taaksesi.

Ajamalla kaistallasi on edessä hitaammin etenevä ajoneuvo jonka haluaisit ohittaa. Takaasi on kuitenkin ollut vasemmalla kaistalla ruuhkaa ennen liittymää, etkä ole saanut ohitusmahdollisuutta.

Näit liittymästä oikealta tulevat ajoneuvot, joten koska olet liittymäalueella, hillitset ohitushaluasi. Ohitusjono takanasi vasemmalla päättyy ja laitat vilkun siirtyäksesi vasemmalle kaistalle.

Mitä tekee oikealta liittmästä tullut kuljettaja ?

Hän menee suoraan takanasi vasemmalle kaistalle lähteäkseen suoraan ohitukseen.

Tai vaihtoehtoisesti jos olet hiljentänyt ja antanut hänelle tilaa tulla eteesi oikealle kaistalle, hän ei välttämättä katso ‘ kuollutta kulmaa ‘ vasemmalla sinun sinne siirryttyä ohittaaksesi. Liittymästä tullut tulee kohti oikeaa kylkeäsi ja joudut jarruttamaan uudestaan onnettomuuden välttämiseksi.

Rakas lukijani, tunnistitko itsesi esimerkeistä ? Oletko kenties kaistan vaihtaja tai ennakoivasti jarruttava tai oletko suoraan vasemmalle ohitukseen menevä tai vasemmalle katsomaton kuljettaja.

Uudessa tieliikennelaissa2020 yksi päasia on ennakointivelvollisuus

TRAFICOM : TIELIIKENNELAKI2020 PERIAATTEISTA

Asiasta on kirjoitettu myös mediassa :

YLE 19.5.2020 : ENNAKOINTI UUDEN TIELIIKENNELAIN2020 MUKAAN

Kommentoi, kirjoita tai reagoi fb - sivullani