Sähköpotkulauta ja pyöräilijät

Sähköpotkulauta ja pyöräilijät

Ajan bussia , aikaisemmin pikku-bussia ja taksia, Helsingissä ja Suomessa eli olen liikenteessä hyvin paljon. Näen ja koen päivittäin vaaratilanteita. Tänään vapaapäivänä näin tilanteen joka oli hyvin lähellä tätä uutista Sähköpotkulauta-tapaturmat 

Sähköpotkulautailija tuli jalkakäytävällä reipasta vauhtia talon kulman takaa ja vastakkaisesta suunnasta tullut pyöräilijä yhtä lujaa ( molemmat jalkakäytävällä !! ) toisiaan näkemättän, kulma jalkakäytävällä oli siis 90 astetta. Talon nurkalla he kohtasivat viittä vaille etteivät törmänneet toisiinsa hvyinkin kohtalokkain seurauksin.

Huomattavinta oli, että molemmat suhtautuivat tapahtuneeseen ‘ uups ‘ – ajatuksella ja jatkoivat matkaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut ( ainakin sähköpotkulautailija samalla vauhdilla, pyöräilijä hävisi niin nopeasti etten tiedä mitä hän teki ).

Entä jos siinä talon kulmalla heidän ‘ kohtauspaikallaan ‘ olisi ollut pieni yksin juoksemaan lähtenyt lapsi tai vanhus joka ei olisi osannut väistää ?

Miten paljon pahaa pitää tapahtua eri asioissa, niin sähköpotkulautojen, pyöräilijötten kuin taksiuudistuksen tiimoilta ennen kuin ‘ yhteisten asioiden hoitajat ‘ = poliitikot reagoivat  ?

kommentoi tai kirjoita info ( ät ) liikennesote.fi