Suomi Aikuiskoulutus

Suomi Aikuiskoulutus

Eräs tuttavani oli aikoinaan rakentamassa ystävälleen mökkiä vai oliko se saunaa, en nyt muista. Soittelin hänelle kysyäkseni kuulumisia ja hän vastasi olevansa aikuiskoulutuksessa. ‘ Miten niin ‘, vastasin, sillä en ollut kuullut hänen koulutuksestaan. Hän naurahti takaisin etttei hän oikeasti ollut aikuiskoulutuksessa, mutta tuolla hänen yhden miehen rakennusmaallaan oli vaan useasti käynyt rakennuttajan kaveri, joka oli tiennyt paremmin, kuinka työ tulisi tehdä. Tuttavani on rakennusalan ammattilainen, joten hän kuittasi asian huumorilla ja nimesi sen ' aikuiskoulutukseksi '.

Meillä on maailmassa nyt hyvin suuri kriisi käynnissä. Suomi on luottanut ohjeistuksiin ja neuvoihin Korona – kriisin hoidossa ja saanut siitä kansainvälistä kiitosta.

Kesällä elokuussa, kun tilanne alkoi Manner - Euroopassa mennä samaan suuntaan kuin mellä nyt, Suomessa luotettiin tuolloin kaiken menevän hyvin, ihan itsestään.

Niinhän se menikin,  kunnes nyt tavoitimme  tuon muun Euroopan elokuun tilanteen.

En halua jälkiviisastella.

Silti en voi olla sanomatta, että olisiko nyt viimeistään aikuiskoulutuksen aika ?

Tehdä ihmisille asia tutuksi erilaisilla kampanjoilla ja tietoiskuilla. Hieman niitä on näkynytkin, mutta ehkä asiaan tulisi paneutua oikein kunnolla.

Kuten ehkä voisi paneutua myös taksi – tilanteeseen, pyöräilyyn, sähköpotkulautailuun jne.

Joissakin asioissa ihmiset eivät tunnu oppivan ilman aikuiskoulutusta.

Kommentoi, kirjoita tai reagoi fb – sivullani