Suomi länsi – itä --- itä – länsi

Suomi länsi – itä --- itä – länsi

Suomen on ollut vuosien saatossa vaikeaa päättää kumpaan ' leiriin ' se kuuluu, läntiseen vai itäiseen. Tämä näkyy monilla tavoin Suomen yhteiskunnassa.

Sen huomaa esimerkiksi meidän liikennekulttuurissa. Toisaalta vaadimme järjestystä ja loogisuutta ja sitten toisaalta, emme tee lainkaan niin.

Olemme luoneet tällaisen mikä-mikä maan  ( myös ) liikenteeseen.

Otetaan kaksi esimerkkiä :

Pyöräilijät eivät enää tiedä mitä liikkujia he ovat, suojateillä mennään kuten jalankulkijat. Noh, ei ehkä jokainen, mutta moni. Lisäksi mielenkiintoisena ilmiönä ovat vanhemmat jotka opettavat esimerkillään lapsilleen tuota uutta liikkumismuota, jalankulkevaa pyöräilijää.

Toinen suuri koitos nyky – Suomessa on liikennepalvelulaki2018 joka on saatu nyt sellaiseen todellisuuteen, että taksinkuljettajat tappelevat keskenään taksiasemalla asiakkaista. Milloin ja missä kohti pitää peli viheltää poikki ?

Onko poliitikkojen häpeä tai tunne tai mikä se onkin syntyneestä tilanteesta – jotkut asiakkat eivät enää halua ottaa taksia, toisilla taas on takseista jyrkkiä kokemuksia, Traficom peruu tuhansia taksilupia, resurssipulassa painivaa poliisia pyydetän apuun – niin suuri, ettei voida tehdä asialle kertakaikkiaan enää mitään ??

Tämä kuvastaa mielestäni meidän suunnattomuutta ja ehkä myös saamattomuutta. Haluamme ehkä miellyttää kaikkia, mutta onko sellainen mahdollista ?

Isäni opetti minulle monta asiaa, äitini myös. Yksi isän opeista oli : millään ei voi kaikkia miellyttää.

Eikö palveluntuottamisesssa olisi tärkeintä asiakkaan asiakaslähtöinen kohtelu ja pyöräilyssä samojen sääntöjen noudattaminen ?

Kirjoita info@liikennesote.fi , reagoi alla tai fb - sivulla