Suomi on Sekaisin

Suomi on Sekaisin

Tätä kirjoittaessani taustalta mediasta kuuluu eduskunnan täysistunto, jossa on käynnissä suomalaisittain nähden kiivassävyinen keskustelu hallituksen lakiesityksestä liikkumisrajoituksiin liittyen. Tarkoituksena on korona – viruksen leviämisen ehkäisy ja terveydenhuollon kantokyvyn varmistaminen.

Yhteisten asioiden hoitaminen ei varmasti ole helppoa.

Liikennesoten kirjoittaja seuraa tilanteen kehittymistä kansainvälisellä asiakaslähtöisellä otteella ja on jo elokuusta 2020 lähtien laittanut viestiä asiantuntijoille ( THL ) ja päättäjille ( STM ja VNK ) liiittyen Euroopan Covid19 – tilanteen kehittymiseeen, uskoen täysin heidän olevan asiasta tietoisia, mutta silti kokien tarvetta huolestumisensa kertomiseen.

Se mikä on siellä ollut, on nyt meillä täällä. Olisiko tämä tilanne voitu välttää ?

Covid – tilanne maailmassa on kestänyt nyt yli vuoden ajan, myös Suomella on ollut aikaa analysoida, harkita, miettiä, toimia, seurata tilannetta kansainvälisesti, tehdä uusia esityksiä jne. siihen kuinka tulisi reagoida.

' Rajoitus ' sanana ei ole lainkaan mukava. Rajoittaminen tekona on lähtökohtaisesti epämiellyttävää, uskoisin sen olevan sitä sen tekijälle kuin sen kohteellekin.

Yleensä tuollaiseen tilanteeseen, jolloin joudutaan rajoittamaan jotakuta, täytyy olla hyvin perustellut syyt.

Meillä on vapaa ja avoin yhteiskunta Suomessa ja täällä on totuttu luottamaan ihmisiin ja heidän omaan arviointiinsa.

Nyt Covid19 – tilanteessa ihmisten luottamus toisiinsa on kovalla koetuksella. Ihmisten on vaikea luottaa toisiinsa, kansalaisten on vaikeaa luottaa päättäjiin, opposition hallitukseen, hallituksen oppositioon.

Ja kuitenkin, ehkä se luottamus on nyt tärkeintä. Se että jokainen uskoisi jokaisen ' tekevän parhaansa ' ilman oman edun tavoittelua vaikkakin se voi olla vaikeaa kun seuraa kaikkea sitä uutisvirtaa jota meille mediasta jatkuvasti tulee.

Vaikeaa se on, mutta ehkä me pystymme siihen. Toivottavasti ainakin osittain.

Kirjoita, kommentoi tai reagoi fb - sivullani