Suomi salainen

Suomi salainen

Suomi on kansainvälisesti ottaen hyvin avoin yhteiskunta. Monet asiat ovat Suomessa hyvin, meillä voi kilpailuttaa operaattorit, auton vakuutukset tai vaikkapa sähköntoimittajan hyvinkin helposti. Asuntokauppa on luotettavaa ja hyvin organisoitua.

Joskus ja joissakin kohdin tiedonsaanti voi kansalaiselle olla työn ja tuskan takana. Kerroin vähän aikaa sitten ‘löytäneeni ‘ tiedon likennepalvelulaki2018 viimeisen äänestyksen koonnin ja laitoin Teille lukijani siitä linkinkin tänne sivustolle.

Meidän tämänhetkisessä Covid19 / Korona – tilanteessa osa kansasta on hyvin tyytyväinen tai niin ainakin voisi päätellä matkustus – ja kokoontumishaluista päätellen. Sitten on se toinen osa kansaa joka suhtautuu asiaan paljon, niin mikäpä olisi se oikea sana, olisiko se ‘ kriittisemmin ‘. Eihän se ole välttämättä ole se oikea sana, kyllä matkallakin, vaikka se tapahtuisi kuinka ‘ riskialueella ‘, voi pitää huolta etäisyyksistä, hygieniasta ja maskeista sekä varoa joukkokokoontumisia.

Miten päättäjät ovat sitten tilanteeseen suhtautuneet kesän kuluessa sen jälkeen kun kevään ensimmäinen aalto alkoi tyyntyä  ?

ILTALEHTI 12.8.2020 : HUS JA STM 

Onko päättäjillä enemmän tietoa kuin terveysviranomaisilla ? Onko kyse kansan suojelusta ettemme liikaa hätääntyisi ? Olisiko ollut aihetta nopeampaan reagointiin ja jos olisi, miksei niin tapahtunut ?

Ymmärrän täysin ettei meillä ole ollut tällaista pandemia tilannetta tässä mittakaavassa aiemmin ja että monissa asioissa päättäjien tulee katsoa asioiden lainmukaisuutta:

HS 11.8.2020 : OIKEUSMINISTERIN REAKTIO PAKKOKARANTEENIIN

Lisäksi maskikeskustelu velloo edelleen isoilla aalloilla:

ILTASANOMAT 12.8.2020 : MASKIT BUSSEISSA TURUSSA

Mielenkiintoinen seikka maskeissa on maksaja. Keväällä veronmaksajat maksoivat Hankintakeskuksen julkisuutta saaneista maskihankinnoista ja nyt valtio ( me itseasiassa ) on hankkinut lisää maskeja, mutta siltikin mahdollisen maskipakon myötä kansalainen saa maksaa maskeista kolmannen kerran, osittain velvoitettuna voisi joku sanoa.

Kirjoita, kommentoi tai reagoi fb - sivullani