Suomi Vastuu polarisaatiosta

Suomi Vastuu polarisaatiosta

Monilla ihmisillä on asiat Suomessa hyvin.

Kuinka saataisiin yhteiskunnalliset asiat hoidettua niin että nyt Korona – tilanteen aikana ja sen jälkeenkin mahdollisimman monella olisi asiat edelleen hyvin ?

Polarisaatio, yhteiskunnan eriarvoistuminen, on alkanut jo aikoja sitten ja etenee kiihtyvällä vauhdilla. Elitismi politiikassa kasvaa eikä sitä ainakaan päättäjät halua pysäyttää. Esimerkkinä vaikkapa nykyisen hallituksen puoluetuen nostot ja avustajien huippumäärät.

Haluaisin tällä kertaa ottaa kaksi konkreettista asiaa polarisaatiosta esille; taksialan yrittäjyydet ja ruokalähettien erilaiset yritysjärjestelyt.

Tässä kaksi linkkiä näihin aiheisiin :

ILTASANOMAT 21.10.2020 : TAKSILAIN KORJAUS

TYÖSUOJELU.FI : RUOKALÄHETTIEN ASEMA

En tiedä enempää liikenneministerin suunnitelmista mutta kaupungin virkamies( nainen ) vastasi liikennesoten kirjoittajalle että Helsingin ( Suomen ) vilkkaimman taksiaseman ( Asema-aukio ) valvonnasta vastaa poliisi. Sitä, millä resursseilla, en tiedä.

Eniten hallituksen suunnitelmissa kiinnostaa minua taksien valvonta. Esimerkiksi tänään näin taksin jossa hinnat olivat niin pienellä ettei pienessä tuiskussa tai sateessa ainakaan vanhempi ihminen enää välttämättä saa selvää printistä. Eikä varmaan joku nuorempi pienessä tuiskeessa.

Toinen iso asia on turvallisuus. Huomaan nyt esitettävän kokeita mutta eräs pieni yksityiskohta on ajokortit. Onko jokainen kuljettaja selvillä Suomen liikennelaista ? Suomessa on mahdollista ajaa autoa eri maissa ajetuilla ajokorteilla. Onko se mahdollista myös luvanvaraisessa henkilöliikenteessä ?

Polarisaation yksi kuva on myös erilaiset yrittäjyydet jotka jollain tavalla kohtaavat taksi – ja esimerkiksi ruokalähettimaailmassa.

Molemmilla liiketoiminnan aloilla kannustetaan aloittamaan yrittäjäksi ilmeisimmin tavoilla jotka eivät välttämättä olekaan niin edullisia tai kannattavia tai tuottoisia kuin yrittämisen mahdollistava taho antaa ymmärtää. Vai miksi työsuojeluviranomainen on asiasta kiinnostunut ? Olisiko hyvä jonkun tahon tutkia erilaisia yrittäjyyksiä joita lainsäädäntö sallii ? Onko mahdollista että yksilöt voivat joutua vaikeuksiin jos sopimusehdot ovat esimerkiksi kovin tiukat ?

Kommentoi Kirjoita tai reagoi fb – sivullani