Taksinkuljettajat ja tulevaisuus

Taksinkuljettajat ja tulevaisuus

Suomi ja maailma elää tällä hetkellä poikkeusoloissa.

Suomen taksijästelmä on toiminut kohta kaksi vuotta LIIKENNEPALVELULAKI 2018 oloissa.

Suomen liikenne- ja viestintäministeriön alainen virasto TRAFICOM on taksiliikennettä valvova viranomainen.

Tämän hetken tartuntatauti-tilanne Suomessa ja maailmalla on poikkeustilanne johon  reagoidaan voimakkailla otteilla eri maissa, meillä täällä Suomessa se tapahtuu valmiustila-lain suomin mahdollisuuksin.

Kansalaisilta pyydetään yhteistyötä ja vastuunkantoa mm. tasavallan presidentin sanoin

YLE : TASAVALLAN PRESIDENTIN ERIKOISHAASTATTELU 20.3.2020

Presidentti puhuu  yhdessä osassa haastattelua pienyrittäjistä jotka tarjoavat suuria henkilöpalveluja ja ovat pitkään asiakaskontaktissa, esimerkiksi parturi-kampaajat  ja taksinkuljettajat.

Nyt kriisin aikaan asiakkaitten puuttuessa yrittäjät ja heidän työntekijänsä ovat suurissa ongelmissa sosiaaliturvan vähäisyyden vuoksi.

Tämä  kohta löytyy haastattelusta noin 13 minuutin kohdalta alkaen tai itse asiassa kysymys johon hän vastaa alkaa 13 min 20s sec kohdalla.

Hallitus miettii tällä hetkellä miten tukea yrittäjiä.

Olisiko nyt tärkeä hetki päättäjillä miettiä mihin suuntaan taksia-alaa halutaan kehittää tulevaisuudessa kriisin jälkeen ?

Halutaanko taksi-alan pysyvän palvelualana johon asiakas voi luottaa ja jossa asiakas saa asiakaslähtöistä ja turvallista palvelua ? Olisiko jo nyt korona – kriisin aikaan jotain tehtävissä  ? Onko siihen halua ?

Mielestäni päättäjillä on tärkeää miettiä tätäkin asiaa nyt hetkinen vaikka  kansanedustajilla ja hallituksella luonnollisesti on paljon tekemistä kriisin aikaan.

Ehkä olisi kuitenkin tärkeä huomata myös pienyrittäjien ongelmat ja nähdä ne osana kokonaisuutta, myös henkilöliikennealallla ?

Kommentoi alla tai kirjoita info ( ät ) liikennesote.fi