Yhteiskunnan polarisaatio ja Korona –virus

Yhteiskunnan polarisaatio ja Korona –virus

Jo ennen Korona-aikaa alkanut polarisaatio saattaa voimistua ainakin osittain yhteisistä asioista päättävien tahojen ratkaisujen vuoksi.

Jo nyt Korona –aikana eri ihmiset ovat turvallisemmassa asemassa etätyön avulla kuin peruspalvelutyötä tekevät esimerkiksi  kaupan tai hoitoalan työntekijät sekä pelastus- ja suojelutyön ihmiset joiden täytyy olla työssä kaikissa olosuhteissa.

Yhteiskunta on päättänyt auttaa eri tavoin yritystuilla kaupallista maailmaa selviämään kriisistä. On luonnollista että tällä tavoin koetetaan saada pysymään talous kunnossa nyt ja kriisin jälkeenkin.Tapa miten tukia ja avustuksia on jaettu on herättänyt paljon keskustelua.

Toivottavasti päättäjät ovat ohjeistaneet avustuksien antajia myös niin ettei yhteiskunnan polarisaatio lisääntyisi entisestään. Eilenhän televisiosta saimme kuulla että tukea on jaettu ohjeistusten mukaan. 

Eräs toinen huomionarvoinen seikka polarisaation  etenemisessä on lisääntyneet puhelinmaksut. Useimmilla kuluttajilla on puhepaketti joka ei sisällä esimerkiksi 0295 – alkuisia numeroita.

Kansalaisneuvonnan numero josta saa esimerkiksi Koronaan liittyviä asioita on 0295 – alkuinen.Joissakin valtioissa tämäntyyppiset neuvontanumerot ovat ilmaisia.

Muutoin 0295 – alkuista numeroa käyttäviä tahoja ovat esimerkiksi TE, Traficom , Vero.fi, ministeriöt, Tulli ja lukemattomat muut tahot.

Joissakin paikon näkyvä lause ‘ maksut määräytyvät soittajan operaattorin hinnaston mukaan ‘ tarkoittaa käytännössä ettei normaali puhepaketti sisällä 0295 – puhelun lisämaksua. Operaattoreilta on oman kokemukseni mukaan  vaikea saada hinnastoja liittyen 0295 - alkuisiin numeroihin.

Tällainen yhteiskunnnan tapa toimia ( eli sallia ja käyttää mm. tällaisia 0295 – alkuisia numeroita jotka eivät kuulu tavan kansalaisten puhepaketteihin  ) lisää mielestäni syvenevää polarisaatiota.

Nyt Korona – aikaan kansalaisilla voi olla kriiisin takia paljonkin soittotarvetta, sillä asioita pitää hoitaa eikä virastoihin ole välttämättä yksinkertaista mennä paikan päälle asioimaan.

Kommentoi tai kirjoita info ( ät ) liikennesote.fi tai tutustu fb- sivustooni

KANSALAISNEUVONTA