Yhteistyö

Yhteistyö

Kuinka helppoa elämä olisikaan jos tekisimme yhteistyötä ?

Nyt tätä sivustoa ylläpitäessäni ja blogeja kirjoittaen olen vakuuttunut että erittäinkin klisheen – omainen sanonta liikenteestä

‘ yhteispelillä sujuu ja sopu tilaa antaa ‘ pitää edelleen erittäin hyvin paikkansa.

Siinä on kaksi tärkeää sanaa : ‘ yhteispeli ‘ ja ‘ sopu '

PIKA SÄHKÖPYÖRÄ

Kuinka nämä uudet kulkuneuvot sopivat liikenteeseen ?

Valtion politiikka on tällä hetkellä hyvin ‘ kevyt liikenenne ‘ – ystävällinen ja se on hieno asia !!

Olisi kuitenkin tärkeää kaikkien osapuolten ja liikennerauhan kannalta että kaikilla osapuolilla olisi liikennesäännöt tiedossa ja hallussa

ja myös noudattaisimme  niitä.

Näen usein liikenteessä liikkujia – niin autolla, mopolla, moottoripyörällä polkupyörällä, sähköpotkulaudalla kuin kävellenkin liikkuvia – jotka kulkevat ‘ omia teitään ‘ eli omilla säännöillä.

Samaan aikaan valtio säästää terveydenhuoltokuluista mutta terveydenhuollon päivystys saa lisää  asiakkaita. Ilmeisesti melko usein.

Jokin tässä yhtälössä ei toimi.

Kuten ei ehkä siinäkään kun valtio halusi ‘ kadulle lisää takseja ‘. Niitä saatiin mutta kulut pysyvät samana eli vähemmällä ajolla pitäisi saada sama toimeentulo ( pieni verrrattuna työmäärään ) sillä autoja on enemmän . Yhtenä mahdollisena seurauksena on hintojen nousu tai laadun lasku, ehkä jopa turvallisuuden kustannuksella ( taksit ja kuljettajat  yhtiöstä riippumatta koettavat saada suuremman palan jaettavasta kakusta eli kilpailu on erittäinkin kovaa ).

Onko se yhteisten päättäjien mielestä asiakaslähtöistä ? Tätä olen kysynyt kaikilta eduskuntapuolueilta, yksikään ei ole vastannut. Aikaa vastaamiseen on ollut.

Milloin olisi eri osapuolten yhteistyön aika jotta myös liikenteestä ja liikennesuunnittelusta saataisiin asiakaslähtöistä ? 

Kommentoi tai kirjoita info ( ät ) liikennesote.fi